22 April 2009

Jom Ke NISA INDOOR GAMES 2009 Peringkat Kebangsaan

Masih ingat apa yang kita selalu main ketika kecil? Permainan seperti congkak, batu seremban, snake & ladder , dam dan sebagainya sentiasa bermain di kotak fikiran. Namun adakah generasi muda kini mengenali permainan-permainan ini? Permainan-permainan ini yang selalunya dimainkan di rumah sahaja dan tidak memerlukan tempat khas untuk bermain, adalah sesuatu yang harus diberi nafas kembali dan dipromosikan kerana ianya mempunyai unsur dan nilai persahabatan yang tinggi dan boleh mewujudkan budaya kasih sayang antara generasi muda.

Menyedari nilai-nilai ini termasuk nilai dan kepentingan permainan jenis ini kepada generasi muda perempuan, NISA’ Malaysia akan menganjurkan NISA’ Indoor Games 2009 yang diharapkan dapat menyuburkan kembali nostalgia mengenai permainan-permainan Indoor Games dan juga memperkenalkan semula kepada generasi muda yang mungkin tidak berkesempatan untuk mengenali jenis permainan seperti ini.

Objektif :
1. Mengasah minda peserta di samping merasai keseronokan semasa bermain.

2. Mempromosikan sebahagian permainan tradisional seperti congkak, batu seremban dan ceper kepada masyarakat terutamanya generasi muda.

3. Memupuk nilai-nilai murni seperti nilai bertolak ansur, persahabatan dan kasih sayang sesama pemain dan keluarga.

4. Menghargai dan memastikan nilai estetika, keaslian dan keunikan permainan indoor games terjaga.SELAMAT BERTANDING UTK PESERTA PAHANG
di dalam
NISA' INDOOR GAMES ANTARA NEGERI
pada
25 April 2009(Sabtu), 8 pagi hingga 6 petang
di
DEWAN JUBLI PERAK, BANGUNAN SULTAN SALAHUDIN AZIZ SHAH,SHAH ALAM
Yang tak ambil bahagian, marilah kita
BERAMAI2 KE SANA UTK MEMERIAHKAN LAGI PROGRAM INI!

Semoga berjaya!!

" PAHANG Laksana IMPIAN Bersama"


Kami NISA PAHANG membawa kontigen seramai 50 orang dari seluruh kawasan....Kami datang dengan penuh harapan agar menang dan memberi kejayaan keseluruhannya.....Jemput datang semuan ye....KITA JUMPA DI SANA...:)


No comments:

Post a Comment

Syukran atas komentar anda

BANNER NISA' PAHANG 2011

BANNER NISA' PAHANG 2011

PERSONA 2010

PERSONA 2010

GHSi

GHSi

BORANG NISA' ONLINE

BORANG NISA' ONLINE