16 June 2010

Alfun Mabruk kepada Wakil Solo & Berkumpulan Nisa' Pahang

Wardatul Maahad juara nasyid Nisa'
Intan Abdullah

Kumpulan nasyid Wardatul Maahad dinobatkan sebagai Juara Pertandingan Suara Nisa (Pesona) anjuran Nisa' Malaysia sempena Karnival Aura Ungu (Kau) 2010 yang berlangsung di Dewan Belia dan Kebudayaan, Seksyen 7 pada 21 dan 22 Mei lalu.

Mereka dianggotai lapan remaja wanita yang masih penuntut mendendangkan dua lagu iaitu Mohon Keampunan serta Ahlan Bina berjaya menambat hati para juri yang diketuai Azlin Hezri.

Ketika ditemui, salah seorang anggota kumpulan tersebut, Nurul Amalina Abdullah melahirkan rasa terkejut atas kemenangan yang tidak disangka memandangkan saingan sengit daripada 11 lagi kumpulan lain.

"Alhamdulillah, kami tidak menyangka akan kemenangan ini tetapi ia merupakan suatu penghargaan kepada semua," katanya yang mengenakan busana merah hati beserta bertudung pink bersama selendang labuci di kepala.

Sementara itu, seorang lagi anggotanya, Nurul Shifa Hamzah berkata penyertaan mereka hanyalah untuk mengetengahkan bakat sebagai suatu percubaan.

Menurut komen para juri, pemilihan mereka adalah berdasarkan kesepaduan suara harmoni, kekuatan vokal solo, kecekapan permainan percussion serta kemantapan antara suara dan muzik yang ditampilkan.

Tempat kedua dimenangi kumpulan Nisa Pulau Pinang manakala kumpulan abcdqi dari Wilayah Persekutuan mendapat tempat ketiga.

Wardatul Maahad berjaya menggondol hadiah wang tunai RM3,000, baucer t-shirt sumbangan Fatonah Vigilant Resources bernilai RM150, replika cek, sijil penyertaan dan trofi yang disampaikan ahli parlimen Titiwangsa, Dr Lo'Lo' Mohd Ghazali serta penasihat Kau, Dr Rosni Adam.

Dalam pada itu, wakil dari Melaka, Syaimak Salleh pula berjaya menggondol juara diikuti wakil Johor serta Perlis bagi kategori Pertandingan Solo Pesona.


TAHNIAH KAMI UCAPKAN

No comments:

Post a Comment

Syukran atas komentar anda

BANNER NISA' PAHANG 2011

BANNER NISA' PAHANG 2011

PERSONA 2010

PERSONA 2010

GHSi

GHSi

BORANG NISA' ONLINE

BORANG NISA' ONLINE